برنامه وزارت علوم برای دانشگاه ها:شبیه سازی مناطق عملیاتی جهت دروس تخصصی دفاع مقدس
به گزارش ايسنا دكتر غلامرضا خواجهسروي در نشستي كه در ستاد مركزي راهياننور در اهواز برگزار شد، اظهارداشت: دو واحد درس تاريخ دفاع مقدس به صورت اختياري در دانشگاهها تدريس ميشود؛ برنامه آينده اين است كه در هر رشته متناسب با حوزه كاري آن دروس تخصصي در حوزه دفاع مقدس طراحي شود.
وي با بيان اينكه يكي از سياستهاي وزارت علوم ايجاد پرديس شهدا در همه دانشگاههاست، افزود: يكي از خواستههاي دانشگاهها اين است كه اجساد شهدا در محيطهاي دانشگاهي به خاك سپرده شود.
وي با اشاره به برنامه براي ايجاد پرديس شهدا در دانشگاهها، ادامه داد: لازم است پرديس شهدا، مركزي فرهنگي باشد و مورد استفاده دانشجويان قرار بگيرد.
به گفته خواجه سروي، وزارت علوم تا پايان سال 88 اقداماتي جهت كمك براي ساخت پرديس شهدا در 26 دانشگاه كشور انجام داد و تا پايان سال 89 نيز براي ساخت 15 پرديس در دانشگاهها حمايتهايي از سوي اين وزارت صورت گرفت.
معاون وزير علوم گفت: اين وزارتخانه مشغول طراحي نشان ويژه شهداي جهاد علمي است و قرار است با مديريت و كمك شش دانشگاه صنعتي، ياد شهداي جهاد علمي در همه دانشگاهها گرامي داشته شود.
خواجهسروي با اشاره به اشتغال به تحصيل بيش از چهار ميليون دانشجو در كل دانشگاههاي كشور و فعاليت حدود 70 هزار نفر عضو هياتعلمي و همچنين با بيان اينكه جذب تعداد زيادي عضو هياتعلمي جديد در دانشگاهها در حال انجام است، گفت: دانشگاه را يك محيط تربيتي ميدانيم؛ اين محيط جهت تربيت نيرو براي نظام جمهوري اسلامي ساخته شده است؛ بنابراين هر سه قشر كاركنان، اساتيد و دانشجويان در دانشگاه مهم هستند.
وي افزود: اعضاي هيات علمي و اساتيد ركن اصلي در دانشگاهها محسوب ميشوند و گفتار و رفتار و نحوه تدريس آنها بر دانشجو تاثير ميگذارد.
معاون وزير علوم گفت: امروز عشق به شهدا و فضاي شهادت، رشادت و دلاورمرديهاي فرزندان ملت ايران در زمان دفاع مقدس، در دانشگاهها مشاهده ميشود. بنابراين بسياري از دانشجويان علاقهمند هستند كه در زمينه ميراث دفاع مقدس پاياننامه بنويسند؛ انتظار ميرود بازماندگان اين شهدا و ميراثداران آنها آنچه در آن دوران رخ داده به عنوان متن وارد دانشگاهها كنند تا زمينه تحقيقات براي دانشجويان فراهم شود.
خواجهسروي اظهار كرد: نبود متن و افراد متخصص در اين زمينه كه بتوانند دانشجويان را راهنمايي كنند، دو مسئلهايست كه از آن رنج ميبريم.
وي ادامهداد: با استفاد از ميراثي كه در مناطق عملياتي وجود دارد بايد به نحوي فضايي ايجاد كرد كه شبيه آن قابل بازسازي باشد؛ اگر بشود مشابه اين فضاها را در دانشگاهها ايجاد كنيم، اين امر تاثيرگذار خواهد بود.
به گفته معاون فرهنگي و اجتماعي وزارت علوم، همچنين بايد از توان اساتيدي كه در سالهاي دفاع مقدس حضور داشتند استفاده كرد و تجربيات آنها را در متن آموزش و پژوهش به عنوان يك پيوست فرهنگي به دانشجويان ارايه كرد.
وي در خاتمه همچنين خاطرنشان كرد: يكي از اولويتهاي ما در فعاليتهاي فرهنگي اساتيد دانشگاهها هستند؛ بسياري از اساتيدي كه خود در دوران دفاع مقدس حضور داشتند در غبار غربت به سر ميبرند و نسل جديد آنها را نميشناسند.
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
چهارشنبه 13,نوامبر,2024